Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:02 06 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE reacționează după ce ambasadorul Rusiei a donat pentru „Cumințenia Pământului“

ro

27 Sep, 2016 18:13 1316 Marime text
Un val de indignare și-a făcut apariția pe rețele de socializare și în spațiul public din România, după ce Ambasadorul Rusiei a anunțat „cu mândrie“ că a donat 100 de euro pentru campania a achiziție a operei de artă „Cumințenia Pământului“.
 
Mai multe persoane au inițiat un protest pe Facebook prin care au cerut românilor să meargă să returneze fiecare câte un eurocent la sediul Ambasadei Rusiei.
 
În replică la reacțiile stârnite de genstul ambasadorului rus, MAE a transmis astăzi următorul punct de vedere:
 
„Apreciem contribuția Ambasadei Federației Ruse la recuperarea patrimoniului național românesc și o încurajăm să continue această abordare. Totodată, încurajăm susținerea campaniei de către orice actor public sau privat, în spiritul respectului pentru valorile culturale ale poporului român.
 
Pare însă mai puțin explicabilă asocierea acestui demers cu un mesaj media, asumat de Ambasada Federației Ruse, mesaj care promovează o viziune proprie asupra unor capitole din istoria relațiilor bilaterale. Aceasta cu atât mai mult, cu cât este vorba de un domeniu despre care cea mai în măsura să se pronunțe este Comisia comună de istorici româno-rusă al cărei obiectiv este tocmai discutarea aspectelor care țin de istorie, în vederea consolidării încrederii reciproce.“

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii