Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:15 24 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE. A fost inaugurat oficial Consulatul General al României la Miami

ro

15 Nov, 2018 08:14 550 Marime text

Consulatul General al României la Miami din Statele Unite ale Americii a fost inaugurat oficial miercuri, 14 noiembrie 2018.

La eveniment au participat secretarul general al MAE, Cosmin Dinescu, și Bogdan Stănescu, director general al Departamentului Consular. Oficialii MAE au evidențiat faptul că acest demers face parte din strategia de reformă consulară a Ministerului Afacerilor Externe privind extinderea și modernizarea rețelei consulare a României. Aceasta include și reamenajarea sediilor oficiilor și secțiilor consulare existente, în beneficiul cetățenilor români din străinătate solicitanți de servicii, asistență și protecție consulară.

Sediul Consulatului General al României la Miami este poziționat într-o zonă ce asigură accesul facil al cetățenilor români la serviciile consulare, fiind adaptat standardelor de calitate specifice activității consulare. Dotările oficiului consular sunt moderne și corespund tuturor exigențelor activității consulare.

Deschiderea Consulatului General al României la Miami se circumscrie procesului complex de extindere a rețelei consulare a României, prin operaționalizarea în anul 2017 a Consulatului General al României la Bari, în anul 2018 a Consulatului General al României la Edinburgh și a Biroului consular de la Melbourne. Demersurile MAE de extindere a rețelei consulare române vor continua prin deschiderea în cel mai scurt a Consulatului General al României la Manchester (Marea Britanie) și a Consulatului General al României la Stuttgart, în prima parte a anului 2019.

Extinderea și modernizarea logisticii rețelei consulare reprezintă una dintre principalele linii de acțiune in cadrul unui proces amplu de reformă consulară, alături de informatizarea in totalitate a tututor procedurilor consulare. Vectorul informatizării activității consulare este reprezentat de platforma ECons care integrează toate sistemele informatice consulare, respectiv Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni (SIMISC, accesibil la adresa www.econsulat.ro), precum și implementarea Centrului de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate (CCSCRS), care răspunde solicitărilor de informații consulare la nivel global în sistem de Call-Center, Mail-Center și prin portalul www.informatiiconsulare.ro.

Începând din data de 15 octombrie 2018, oficiul consular de la Miami primește și procesează cererile de servicii, asistență și protecție consulară formulate de cetățenii români din circumscripția consulară formată din statele: Alabama, Florida, Louisiana, Georgia, Mississippi, Texas, insulele si teritoriile SUA din Oceanul Atlantic și Marea Caraibilor (Puerto Rico și Insulele Virgine Americane).
Coordonatele Consulatului General al României la Miami (SUA) sunt următoarele:
Adresă: 1101 Brickell Avenue, suite N600, Miami, FL 33131
Telefoane informații consulare pentru cetățenii români (Call Center - București): 001.305.763.8714,  001.305.763.8874
Telefon urgență: 001.305.766.7249
E-mail: contact@informatiiconsulare.ro (pentru solicitarea de informații consulare)
Adresă web: http://miami.mae.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii