Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lungmetrajul "Aferim", filmat în Dobrogea, la Festivalul de film de la Berlin

ro

24 Jan, 2015 19:36 1794 Marime text
Lungmetrajul „Aferim” regizat de Radu Jude este singurul film românesc selectat în Competiția Oficială a Berlinalei care va avea loc între 5 şi 15 februarie. Pelicula este un film istoric, a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX și vorbește despre sclavia romilor din Țările Române. A fost filmat în Dobrogea, în munții Măcinului și în mai multe localități din județul Giurgiu.
 
După ce în urmă cu doi ani pelicula „Poziția copilului” în regia Adei Solomon a reușit să câștige cel mai important premiu, Trofeul Ursul de Aur, proiectul de anvergură„Aferim” poate fi o nouă surpriză a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.
 
Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma), se arată într-un comunicat de presă. Pentru o acuratețe a decorului și chiar a costumelor pe care le-au purtat actorii, filmul a avut și un consilier istoric, în persoana doamnei Constanța Vintilă-Ghițulescu, autoarea cărții „În șalvari și cu ișlic”. Sclavia romilor nu a fost niciodată abordată în mod direct într-un film românesc, iar această peliculă alb-negru demonstrează munca întregii echipe implicate.
 
La fel ca la filmul „Poziția copilului”, Ada Solomon este producătoarea filmului, iar scenografia este realizată de către Augustina Stanciu.

Sursa foto: cinemagia.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii