Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lumea Justiţiei.ro DNA l-a ţinut 24 de ore în arest nejustificat pe Nicuşor Constantinescu

ro

21 Mar, 2014 07:40 2647 Marime text
nicusor constantinescu dna
Tribunalul Bucuresti a respins cererea de arestare preventiva a lui Nicusor Constantinescu, dupa oribila mascarada judiciara din strada, cu perchezitii la locuinta sefului CJ Constanta si la sediul Consiliului cu presa chemata dinainte. Constantinescu: “S-a facut dreptate vizavi de aceasta masura abuziva pe care a luat-o DNA... A fost o injosire a mea. Nu se poate sa ma aduci ca pe un animal cu sirene”
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost plasat sub control judiciar. Tribunalul Bucuresti a respins joi dupa-amiaza, 20 martie 2014, cererea DNA de arestare preventiva a lui Constantinescu, in dosarul in care acesta este acuzat de 3 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice si 21 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Nicusor Constantinescu a declarat ca este o masura corecta, dupa actiunile “abuzive” ale procurorilor, prin care a fost injosit. Seful CJ Constanta a precizat ca plasarea sa in arest nu este justificata, el nefiind pericol public:

“S-a facut dreptate in sfarsit vizavi de aceasta masura abuziva pe care a luat-o DNA Bucuresti, aceea de a ma perchezitiona cu mascatii de ieri dimineata, de a imi da mandat cu sirene de aducere la Bucuresti, de a-mi da mandat de retinere 24 de ore. Toata procedura era pregatita. S-a admis recursul meu, judecatorul m-a ascultat si m-a audiat timp de aproape 3 ore si jumatate. Am adus toate argumentele si contraargumentele, dovezile. Judecatorul, spre lauda justitiei romane, a avut puterea sa nu accepte prelungirea termenului
N-as dori nimanui sa treaca prin ce am trecut eu. Am stat pe nedrept in arest, pentru ca eu nu reprezint un pericol social. Eu sunt reprezentantul a 750.000 de cetateni, care m-au votat de trei ori in judetul Constanta si Dobrogea si asta inseamna ca justitia a dat dreptate celor care au avut incredere in mine in permanenta. A fost o injosire si jignire a mea. Nu se poate sa ma aduci ca pe un animal cu sirene”.
Nicusor Constantinescu este acuzat de 24 de infractiuni de abuz in serviciului
Amintim ca Nicusor Constantinescu a fost ridicat de procurori miercuri, 19 martie 2014, si apoi retinut pentru 24 de ore. Potrivit DNA, Constantinescu ar fi refuzat sa permita auditorilor Curtii de Conturi accesul la documentele si informatiile pe care acestia le-au cerut, astfel fiind blocate efectuarea a trei controale. De asemenea, acesta nu ar fi emis sau prelungit 12 certificate de urbanism si autorizatiile de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua societati comerciale, producand astfel un prejudiciu de circa 30.000.000 euro. Procurorii afirma ca seful CJ Constanta nu a respectat nici hotararile judecatoresti definitive care il obligau sa emita respectivele documente.
sursa: luju.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii