Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:24 22 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările la locul de joacă de pe aleea Daliei din Constanța, aproape de final (galerie foto)

ro

19 Jun, 2019 16:07 1370 Marime text
Copiii din zona Casei de Cultură a Sindicatelor vor avea în scurtă vreme două locuri de joacă pe care le vor putea folosi în voie: cel din parc și cel de pe aleea Daliei. Primăria Municipiului Constanța continuă lucrările de turnare a covorului de cauciuc în aceste spații de joacă.
 
Potrivit Primăriei Constanța, ca ultim pas înainte de a fi date în folosință celor mai mici locuitori ai orașului, astăzi a început turnarea ultimului strat de cauciuc, fiind un strat de uzură din granule EPDM, frumos colorate. Ținând cont de faptul că fiecare strat de cauciuc are nevoie de minimum 24 de ore pentru a se întări și că ultimul strat va avea mai multe culori care trebuie turnate treptat, cele două locuri de joacă vor fi gata, cel mai probabil, până la sfârșitul acestei săptămâni.
 

„Covorul ce se toarnă este unul antitraumă, multistrat, iar specialiștii ne-au explicat că grosimea fiecăruia este dată de înălțimea elementelor de joacă. Astfel, dacă toboganul, spre exemplu, are o înălțime de maximum 2 metri, atunci stratul destinat atenuării șocurilor va avea o grosime de 28 mm. Așa se face că la spațiile de joacă la care se lucrează acum a fost turnat un strat de 30 mm.
 
Astfel, până când acesta va fi deschis și va fi dat în folosință, revenim cu apelul către toţi locuitorii oraşului să nu intre în spațiul de joacă, pentru a se evita riscul unor eventuale accidentări” - au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursa foto: Primăria Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii