Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucian Iftimie despre sudul litoralului „La mine la restaurant turiştii vin cu bâtele la ei, să se apere de câini!“

ro

28 Jun, 2011 20:51 2499 Marime text

dsc_6379.jpgZarvă mare astăzi la Complex „Doina" din Neptun. Întâlnirea iniţiată de prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz cu agenţii din turism din zona sudică a litoralului pe marginea taxei de paragină s-a transformat, spre nemulţumirea edilului Tusac (sosit la eveniment deşi iniţial declinase invitaţia) într-un loc în care hotelierii şi transportatorii şi-au putut spune păsurile vizavi de primărie. Şi asta în condiţiile în care Claudiu Tusac a fost însoţit de „artileria" grea - consilierul Bogdan Maganu, consilierul personal Lucian Faliboga şi de cei doi apropiaţi ai săi, Niculai Tănase şi Marius Ciobănel.
Surprinderea edilului local a fost extrem de mare: cei mai mulţi dintre agenţii din turism - chiar şi cei recunoscuţi ca fiind apropiaţi lui - au declarat că sunt pentru taxa de paragină, dar nu în forma pe care acest proiect o are. Adică... fără nicio formă! Întrucât, la propunerea lui Claudiu Tusac proiectul de hotărâre prin care era adoptată taxa (atacată în contencios de către prefect) nu are norme de aplicare! Astfel că, la bunul plac al „inspectorilor" de la Corpul de Control, taxa poate fi aplicată, după cum declara şi Caludiu Palaz, după criteriile subiective ale unor angajaţi ai primăriei. „Tocmai de asta v-am şi invitat la discuţii. Este foarte simplu: toate taxele propuse de primar - taxa verde, taxa de paragină şi taxa de mediu - au o singură direcţie: promovarea turismului. Timp în care dumneavoastră, agenţii economici, rămâneţi fără trotuare reabilitate, cu spaţii verzi pline de mizerie şi neîngrijite, cu haite de câini vagabonzi, iar banii pe care îi daţi în fiecare an la primărie sunt redirecţionaţi pentru „promovarea turismului", a declarat Claudiu Iorga Palaz, prefectul judeţului.

Citeste mai mult pe http://www.infocallatis.ro/?p=4415

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dnna 29 Jun, 2011 11:29 palaz oferi protectie celor de la elion ptr evaziune fiscala?
  • dnna 29 Jun, 2011 11:28 ai o reclamatie ptr cei de la elion-avaziune zilnica de 3000 euro-nu dau bonuri fiscale la terase intrare magazin tomis,sat vacanta eforie?-la aparate de inghetata-ii ptotejezi? le ai dat telefon? dga sri dgipi dna tac -daniel morar igas arion tiganus tac -ca la ciote cu metropol ii protejezi?al queda -cod sri