Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Dragnea, despre abuzul în serviciu - ”Nu putem sta într-o legislaţie şchioapă doar aşa pentru că ţipă unii”

ro

25 Jun, 2018 17:52 1616 Marime text

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat, luni, că trebuie grăbite procedurile pentru adoptarea Codul penal şi că va fi asumată o variantă privind abuzul în serviciu, pentru că ”nu putem sta într-o legislaţie şchioapă doar aşa, pentru că ţipă unii”.
 

"Nu e nevoie de asumarea răspunderii, e nevoie de a grăbi procedurile în Parlament. Nu putem face o sesiune extraordinară toată vara. (...) S-a discutat foarte clar să nu mai lăsăm loc la întârzieri şi aici au dreptate, că nu mai are rost să tot lungim, în condiţiile în care au fost dezbateri, totul a fost public, s-a discutat public, au fost discuţii cu toate ONG-urile, cu alte instituţii din statul român. Până la urmă este o Comisie parlamentară care trebuie să îşi încheie un raport, după care intră la votul final în Parlament", a spus Dragnea, întrebat dacă asumarea de către Guvern a modificărilor Codurilor penale este posibilă.


De asemenea, întrebat de ce nicio redefinire a abuzului în serviciu nu este asumată de PSD, acesta a replicat: "Va fi o variantă asumată de PSD, trebuie să ajungă la o variantă. Am înţeles că sunt 16 sau 18 variante. Totuşi, nu putem sta la nesfârşit cu un articol care în opinia multora este neconstituţional şi nu ar mai trebui să producă efecte, dar se pare că pentru unii produce efecte doar pentru că a fost într-un proces. Nu putem sta într-o legislaţie şchioapă doar aşa pentru că ţipă unii. Va fi şi acolo o formă în aşa fel încât în integralitatea Codul penal să intre la vot".

Sursă: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii