Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:47 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MIG Lancer căzut lângă Culmea. La opt kilometri de aeroportul Mihail Kogălniceanu-judeţul Constanţa (galerie foto+video)

ro

12 Jun, 2017 11:35 19847 Marime text
Un avion militar Mig Lancer s-a prăbuşit, între Culmea şi Ovidiu, la opt kilometri de Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Potrivit primelor informaţii pilotul s-a catapultat.

Către zona evenimentului se îndreaptă mai multe ambulanţe, maşini ale pompierilor, poliţiei şi SMURD, precum şi elicopterul SMURD.

Potrivit SAJ pilotul este conştient.

Se pare că militarul se afla în timpul unui antrenament.

Pilotul a fost preluat de pilotul elicopterului SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Oficial de la Minisaterul Apărăii Naţionale:

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forțelor Aeriene Române, s-a catapultat astăzi, 12 iunie, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localității Nazarcea, județul Constanța, în timpul executării manevrelor de aterizare.

Pilotul este conștient și se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Județean Constanța.


Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.

După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia.


Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.

Pilotul, în vârstă de 35 de ani va fi tramportat, cu un avion la un spital din Bucureşti.


Sursa foto: ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?

Comentarii