Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea privind votul prin corespondenţă este constituţională

ro

18 Nov, 2015 12:23 1227 Marime text
Curtea Constituţională a României a decis, astăzi, cu unanimitate, că legea privind votul prin corespondenţă este constituțională, respingând sesizările formulate de ALDE și UDMR.
 
La data de 5 noiembrie 2015, mai mulți deputați și senatori ai ALDE şi UDMR au depus la Curtea Constituțională două contestații la legea privind votului prin corespondență, potrivit romaniatv.net. Una din sesizările de neconstituționalitate era aceea că legea votului prin corespondență este în contradicție cu caracterul direct al votului, „care presupune prezența efectivă a cetățeanului în fața urnelor, în vederea exercitării dreptului la vot, fără intermediul unui procedeu indirect sau al unei persoane interpuse".
 
A doua sesizare din cererea adresată Curții Constituționale era aceea că „votul prin corespondență, așa cum este reglementat pentru cetățenii români domiciliați în afara teritoriului național, instituie în drept și în fapt un privilegiu pentru o categorie anume de cetățeni, ceea ce este explicit interzis de art. 16(1) din Constituție, care prevede că cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări".
 
Sursa foto: wall-street.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii