Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansare de film la Constanța, vineri, cu prilejul sărbătoririi Hramului Catedralei Arhiepiscopale

ro

28 Jun, 2018 08:34 1867 Marime text


Vineri, pe 29 iunie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. 

Cu acest prilej se sărbătorește hramul Catedralei Arhiepiscopale „Sf. Ap. Petru și Pavel” din ConstanțaÎnaltpreasfințitul Teodosie îl va avea oaspete pe IPS Alexei, Arhiepiscop de Balta și Ananiev.

Tot vineri, de la ora 17.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” (fostul cinematograf „Republica”, Bulevardul Ferdinand, Constanța) va avea loc lansarea filmului documentar „Preoții români - jertfă și rugăciune pentru Unire”, realizat de către Trinitas TV și jurnalistul Cristina Liberis. Documentarul vorbește despre rolul esențial al preoților în Primul Război Mondial, în pregătirea și realizarea Marii Uniri.

Acest film este despre ei. Despre cei care au fost alături de soldați în tranșee, în spatele frontului alături de cei rămași pe drumuri, în lagărele din Bulgaria, din Germania, din Ungaria, la căpătâiul răniților, alături de mii de orfani. Unii au fost mobilizati împreună cu țăranii din zonele lor, alții au plecat voluntar pe front sau în spitalele de campanie. Indiferent unde se aflau, rolul lor a fost decisiv în câștigarea bătăliilor din Moldova și mai apoi, pe plan diplomatic, pentru realizarea celor 3 Uniri ale provinciilor românești cu țara. 
Vom vorbi despre ei, despre noi, despre război și Unire, pe 29 iunie, ora 17.00, la Constanța, la Centrul Cultural Jean Constantin, ne spun organizatorii, pe pagina de socializare a evenimentului.


Evenimentul este organizat de către Trinitas TV, Patriarhia Română, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I – filiala Constanța.

Intrarea este liberă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii