Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:16 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria nu le-au permis celor de la Hexi Pharma să se dizolve sau să își înstrăineze activele

ro

16 May, 2016 16:23 887 Marime text
Judecătoria sectorului 5 a decis, astăzi, că firma Hexi Pharma nu are voie să se dizolve, să își înstrăineze activele, să producă și să vândă biocide pe o perioadă pe două luni, după ce magistrații au admis o cerere depusă în acest sens de procurorii Parchetului General.
 
"Admite cererea Parchetului. Dispune față de Hexi Pharma, pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, următoarele măsuri preventive de la 16 mai până la 14 iulie inclusiv: interdicția inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, interdicția fuziunii, divizării sau reducerii capitalului social, interzicerea înstrăinării activelor, interzicerea plăților și transferurilor bănești, cu excepția celor necesare pentru plata utilităților și a salariilor, interzicerea producerii și comercializării de produse biocide. Cu drept de contestație în 24 de ore de la comunicare pentru Hexi Pharma", se arată în decizia instanței.
 
Cererea Parchetului General a fost depusă pentru a împiedica dizolvarea Hexi Pharma, după ce compania și-a cerut în instanță dizolvarea. Firma susține, în cererea de intrare în insolvență depusă la Tribunalul București, că are de plătit datorii de 23,4 milioane lei către bugetul de stat și către diverși furnizori, dar și facturi neachitate către două firme din Cipru de peste 20 de milioane de euro.
Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.
 
Prin decizia judecătorilor, înseamnă că reprezentanţii firmei nu pot vinde sau dizolva societatea, astfel încât un eventual prejudiciu constatat de instanţă să poată să fie recuperat.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii