Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:37 25 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării din China, descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea. Unde trebuiau să ajungă (galerie foto)

ro

26 Oct, 2018 09:30 458 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, jucării în valoare de peste 80.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.
 
În data de 25.10.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Administratorul societăţii comerciale este un cetăţean român, în vârstă de 56 de ani, având domiciliul pe raza municipiului București.
    
În urma controlului, au fost descoperite 398 diverse jucării susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.
    
Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 80.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun, potrivit Gărzii de Coastă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii