Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:19 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării de 600.000 de lei, posibil contrafăcute, confiscate la Agigea

ro

27 Jun, 2014 10:16 942 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit din China în Punctul de Trece a Frontierei (PTF) Constanţa Sud-Agigea 11.184 seturi cu jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute şi nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 600.000 lei.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, ieri, la rampa existentă în Portul Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti. În urma controlului au fost descoperite 9.744 seturi cu jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, şi alte 1.440 de seturi cu jucării care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară. Marfa, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, cu o valoare de 500.000 lei dacă ar fi originală, precum şi cea nedeclarată, evaluată la  aproximativ 100.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 22 ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii