Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Racheta era mai mare decât Simona Halep atunci când s-a apucat să joace tenis

ro

27 Jul, 2012 17:11 4191 Marime text

 halep_f.jpg

 

Cel mai important eveniment sportiv - Jocurile Olimpice - care debutează mâine, 27 iulie, la Londra, este un prilej de mândrie şi patriotism naţional şi local.
Astfel, lotul naţional al României este reprezentat şi de cinci absolvenţi ai Liceului cu Program Sportiv „N. Rotaru" din Constanţa: Samara Eliza (tenis de masă), Horia Tecău (tenis de câmp) - va fi portdrapelul României la festivitatea de deschidere, Simona Halep (tenis de câmp), Cătălina Ponor (gimnastică) şi Bujin Cristina (atletism). Alături de cei cinci sportivi la Jocurile Olimpice participă şi antrenorul federal Viorel Filip (tenis de câmp).

Cu o rachetă Junior în mână, ea a intrat pentru prima dată pe terenul de tenis pe care se antrena fratele ei la vârsta de patru ani. Ştrengăriţa Simona se plictisea tot urmărindu-şi fratele, iar într-o zi a luat racheta de tenis în mână şi a intrat pe teren.

Tatăl său, Stere Halep, îşi ducea fiul cel mare la antrenamentele de tenis. „Am vrut ca măcar băiatul meu să urmeze sportul. Eu am fost fotbalist la Săgeata Stejarul. Eram atacant. Locuiam la ţară şi părinţii mei nu au avut posibilitatea să mă sprijine", îşi aminteşte tatăl Simonei. Însă, nu băiatul avea să-i îndeplinească visul, ci fata sa.

„Racheta de tenis era mai mare decât ea"

Nu a trecut mult până când a fost văzută de profesorul de sport Ion Stan de la Liceul Economic. „Avea cred că vreo patru ani şi jumătate când profesorul mi-a spus: «Aduceţi-o la mine». Avea Simona o rachetă de tenis mai mare decât ea", îşi aminteşte tatăl. După doar doi ani, Simona a fost legitimată la Clubul Sportiv nr. 2 din Constanţa, unde este legitimată şi în prezent. De fapt, tenismena are dublă legitimare: la CSS2 şi la Clubul IDU.

Antrenamentele la tenis, istovitoare pentru alţi copii de vârsta ei, inclusiv pentru fratele mai mare care a renunţat la scurt timp să mai joace tenis, erau pentru Simona doar o joacă. De mai multe ori pe săptămână, fata mergea însoţită de părinţi la antrenamente. Uneori, avea şi câte două antrenamente pe zi.

La şase ani şi jumătate au început turneele pentru micuţa tenismenă. A fost prezentă la toate campionatele naţionale la 12, 14 şi 16 ani, la internaţionale şi la europene, iar cu echipa a participat la Cupa Federaţiei Europene de Tenis. În 2008 a câştigat Marele Turneu la Juniori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii