Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:52 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Irina Radu a fost pusă de Parlament șefă la SRTv

ro

10 May, 2016 12:02 1814 Marime text
Votul pentru alegerea președintelui - director general al SRTv a început astăzi în plenul reunit al Parlamentului, liberalii părăsind sala. La începutul ședinței, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că din totalul de 541 de parlamentari sunt prezenți 281, iar cvorumul de ședință este de 271.
 

"Încă de la Birourile permanente reunite grupurile parlamentare PNL s-au opus introducerii pe ordinea de zi a ședinței comune a raportului Comisiilor de cultură referitoare la alegerea președintelui — director general al SRTv. Am considerat că este un abuz pe care îl face majoritatea PSD și în același timp o încălcare flagrantă a legii. Am înaintat o contestare la CCR asupra hotărârii Parlamentului de numire a întregului Consiliu de Administrație și logic ar fi fost să se aștepte o hotărâre a CCR, apoi să se meargă la următoarele proceduri. Ați anunțat că sunt prezenți 281 de parlamentari, cvorumul de ședință este de 271 de parlamentari, de la PNL sunt 58, vom părăsi sala și vă atrag atenția că nu mai aveți cvorum de ședință", a spus liderul grupului deputaților liberali, Eugen Nicolăescu.

 
La rândul său, deputatul Marian Neacșu a menționat că afirmația lui Nicolăescu "este inexactă", că a existat cvorum pentru a începe ședința, iar în continuare "cvorumul va fi determinat de strigarea catalogului și de votul cu bile''.
 
Astfel, plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a admis astăzi propunerea de numire a Irinei Radu în funcția de președinte - director general al SRTv. Decizia a fost luată cu 304 voturi "pentru" și opt "împotrivă". În sală au fost prezenți 230 de deputați și 82 de senatori. 
 

UPDATE, ora 13.38:

Fişa biografică a Irinei Radu:
 
Irina Radu este licențiată în Litere și a urmat mai multe cursuri de specializare: Managementul relațiilor cu clienții și cumpărătorii, Managementul Resurselor Umane, Management general, la Open University Business School; Jurnalism și Comunicare, la California State University; Jurnalism, la Fundația Britanică Thomson.
 
Conform site-ului tvr.ro, Irina Radu are o lungă experiență la TVR, fiind, pe rând, redactor-prezentator la TVR Iași, producător și prezentator al Jurnalului TVR, redactor-șef la Știri, realizator de emisiuni. Din 2013, ocupă funcția de coordonator cu atribuții de director la Direcția Programe, la TVR.
 
În 2004, a devenit director al canalului TVR1. A mai fost director interimar al canalului TVR 2 pentru o scurtă perioadă, director Evenimente Speciale, redactor-șef al Redacției Copii-Tineret. A mai fost producător general al Festivalului Cerbul de Aur (2000 și 2001), iar în 2003, 2004 și 2005 a fost directorul festivalului.
 
În intervalul 1998-2002, a fost și membru în Consiliul de Administrație al Televiziunii Române. A obținut premiul APTR pentru emisiunea „Culise”, în 2000, și pentru Festivalul Cerbul de Aur, în 2003. În 2001, a primit premiul World Vision pentru reportaj.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii