Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie vorbeşte despre succesul Coralei "Armonia", campioană mondială a corurilor bărbătești

ro

07 Sep, 2014 11:21 1553 Marime text
Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a acordat un interviu Agerpres, în care vorbește despre performanțele remarcabile ale Coralei ''Armonia'', care aparține de Arhiepiscopia Tomisului. Corala Armonia a devenit campioană mondială a corurilor bărbătești, câştigând la Jocurile Corale Mondiale (World Choir Games) desfășurate în iulie 2014 la Riga - Letonia, medalie de aur și marele premiu la secțiunea Cor bărbătesc și medalie de aur la secțiunea Muzică sacră.

În 2013, la Campionatul European al Corurilor desfășurat la Graz — Austria, corala a câștigat marele premiu la secțiunea Cor bărbătesc, două medalii de aur la secțiunile Folclor și, respectiv, Cor bărbătesc și una de argint la Muzică sacră. Și în 2012, la Olimpiada "World Choir Games" din SUA, Corala "Armonia" a fost dublu medaliată cu aur, notează Agerpres.

Corala "Armonia" a fost înființată în anul 2001.

"Corala a avut mari succese în diferite țări, precum Țara Sfântă, Franța, Elveția, Germania, Spania, Turcia, la diferite manifestări, însă acestea nu au fost concursuri. În 2012, luna mai, a avut loc un concurs balcanic, în Bulgaria, foarte larg, de coruri religioase și corala noastră a luat marele premiu. (...) În același an, s-au înscris la Olimpiada Mondială a Corurilor, de care până atunci nici nu știam. Un cor din București mi-a cerut ajutorul, să-i sponsorizez pentru acea competiție și așa am aflat de existența ei. (...) Ne-am interesat de acea competiție, să vedem dacă ne mai putem înscrie, pentru că se terminaseră înscrierile. Am insistat și ni s-a spus că, dacă dovedim valoare, vor face o excepție și ne vor înscrie. (...) Am trimis toate înregistrările coralei cu participările naționale și internaționale, repertoriul, și ne-au răspuns că pot face o excepție deoarece Corala "Armonia" este o valoare", a declarat ÎPS Teodosie într-un interviu acordat Agerpres.


ÎPS Teodosie a mărturisit la Agerpres că le-a dat membrilor Coralei un canon. "Vârsta lor este cuprinsă între 18 și 35 de ani și sunt unii care au vechime, pentru că dacă nu se păstrează măcar o parte dintre membrii de bază dintr-o corală și se schimbă total membrii, atunci performanța s-a dus. Eu le-am dat un canon, (...) canonul este mai mult decât o dispoziție pentru că te ține legat și de Dumnezeu, și de regula impusă unei formații, le-am dat canon să rămână 30 de ani împreună".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii