Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPS Teodosie, pus sub urmărire penală de procurorii DNA

ro

12 Sep, 2014 11:18 3076 Marime text
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie se află la sediul central al DNA, unde ar fi audiat într-un dosar de corupţie. Nu se cunoaşte deocamdată calitatea în care a fost chemat, de martor ori de suspect în dosar.

Update ora 12.00

Potrivit România TV, procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de ÎPS Teodosie într-un dosar mai vechi, în care acesta era acuzat de luare de mită după ce ar fi încercat să ajute un tânăr să devină preot.
 
În 2009, IPS Teodosie a fost cercetat penal pentru luare de mită şi complicitate la fals intelectual. Anchetatorii s-au autosesizat, atunci, în urma unui articol din presă în care jurnaliştii relatau că i-au dat bani şi cadouri Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, pentru a-l ajuta pe un tânăr să devină preot, deşi nu avea pregătirea necesară.
 
Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în luna martie 2009, deşi trecuseră şase luni de la începerea anului şcolar, în schimbul sumei de 3.000 de euro, din care a fost oferită suma de 850 de euro, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie a intermediat înscrierea, pe bază de documente false, antedatate la Facultatea de Teologie, a unui reporter de la ziarul "România Liberă", fiind ajutat în acest sens de către inspectorul Biroului Catehizare, părintele Emil Cosmin Brăescu.

la ieşirea din sediul DNA, IPS Teodosie a recunoscut că procurorii au redeschis acest dosar.

Comunicatul DNA poate fi citit AICI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii