Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foto exclusiv! UPDATE Descinderi ale mascaţilor în Constanţa (GALERIE FOTO)

ro

16 Oct, 2014 07:56 5378 Marime text
Un număr de 40 de percheziţii sunt efectuate la această oră de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa pe strada Dionisie cel Mic.

Percheziţiile vizează suspecţi de infracţiuni economice în Constanţa.

Persoanele luate în colimator de politişti sunt suspectate ca au contractat credite bancare cu acte false.

UPDATE 8.58

Potrivit primelor informaţii, peste 150 de poliţişti efectuează 40 de percheziţii efectuate pentru infracţiuni economice. Acestea se desfăşoară la persoanele care sunt banuite că, pe parcursul anului 2014, ar fi comis mai multe infracţiuni economice şi contra patrimoniului.

Descinderile sunt făcute de lucrători ai Serviciul Poliţiei de Transporturi Maritime şi ai Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Constanţa. Vor fi audiate peste 30 de persoane.



UPDATE 9.33

„Activităţile se desfăşoară în cadrul a trei dosare penale aflate în instrumentarea poliţiştilor Serviciul Poliţiei de Transporturi Maritime Constanţa si IPJ Constanţa, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi a Parchetului de pe lângă Judecatoria Constanţa“, informează IGPR, prin comunicatul remis presei, menţionând că acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

UPDATE 9.43

În acest moment, percheziţiile sunt în zona străzii Theodor Burada şi a bulevardului I.C. Brătianu.

UPDATE 13.08

Cei 150 de politişti care au participat la percheziţiile din casele suspecţilor au căutat în garaje sau în grajdurile cu fân. Astfel, aceştia au descoperit bijuterii din aur, ceasuri, aparatură electronică şi sume importante de bani. Politiştii au găsit la domiciliile suspecţilor şi documente pe baza cărora suspecţii au obţinut credite false de la diverse bănci din Constanţa.

Politiştii confirmă faptul că reţeaua din care fac parte suspecţii acţiona de cel putin zece luni în Constanţa.

Prejudiciul estimat se ridica la zeci de mii de euro.

UPDATE, ora 14.41


Până în prezent, ca urmare a percheziţiilor desfăşurate astăzi de Poliţia Română, în judeţul Constanţa, la locuinţele mai multor persoane bănuite de comiterea de furturi din locuinţe şi de infracţiuni de natură economică, au fost conduse la audieri peste 30 de persoane, la acest moment continuându-se cercetările şi au fost recuperate mai multe bunuri furate.

Peste 150 de poliţişti ai I.G.P.R. - Serviciului Poliţiei de Transporturi Maritime şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au efectuat 40 de percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea de furturi din locuinţe şi de infracţiuni economice.

Au fost vizate peste 30 de persoane bănuite că, în cursul anului 2014, ar fi comis mai multe infracţiuni economice şi contra patrimoniului.

Cei în cauză au fost conduşi pentru audieri la sediul celor două unităţi de poliţie, la acest moment continuându-se cercetările.

Au fost ridicate peste 300 de grame de bijuterii din aur, documente de evidenţă contabilă, extracontabilă, bani (11.000 euro şi 6.451 lei), 60 de aparate electronice şi electrocasnice, bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată.


În aceste cauze, poliţiştii efectuează cercetări faţă de peste 15 persoane în sarcina acestora fiind reţinute săvârşirea infracţiunilor de furt/furt calificat/tăinuite/înşelăciune sau de evaziune fiscală, prejudiciul preliminar fiind de peste un miliard de lei.

Reamintim faptul că, activităţile de astăzi din Constanţa au fost desfăşurate în cadrul a trei dosare penale aflate în instrumentarea poliţiştilor Serviciul Poliţiei de Transporturi Maritime Constanţa – I.G.P.R. şi ai I.P.J. Constanţa, sub supravegherea Parchetelor Tribunalului şi Judecătoriei Constanţa.

 Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al D.I.P.I.

Precizăm faptul că rezultatele finale ale acţiunii vor fi prezentate mâine într-un briefing de presă, la sediul IPJ Constanţa, la o oră care va fi anunţată ulterior.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii