Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis - Ponta, episodul 3, în platouri diferite Ambii au discutat despre politica externă

ro

13 Nov, 2014 23:21 2110 Marime text
După dezbaterile faţă în faţă, de la două televiziuni, marţi şi miercuri, Klaus Iohannis şi Victor Ponta nu au reuşit să se pună de acord pentru o confruntare şi în această seară. Candidaţii rămaşi în curs pentru alegerile prezidenţiale s-au aflat, în această seara, în platouri diferite. Reprezentantul ACL a dat declaraţii la Digi 24, în timp ce reprezentantul PSD la Antena 3.

„Viitorul preşedinte trebuie să spună clar care este prioritatea absolută. Parteneriatul cu SUA este foarte important. Prioritatea absolută este Republica Moldova şi soarta celor de acolo. Trebuie să îi ajutăm pe românii din Cernăuţi. Nu îi aducem cu forţa în România, înseamnă că preşedintele României... Eu vă spun de acum că voi fi iar în Moldova, săptămâna viitoare”, a spus Victor Ponta.

În acelaşi timp, Klaus Iohannis aborda şi el subiectul politicii externe, la cealaltă televiziune.

„România poate să facă foarte mult. Cred în parteneriatul dintre România şi Republica Moldova. Este o relaţie unică pe care o avem şi trebuie să facem tot ce se poate pentru a sprijini Republica Moldova. Sunt convins că cea mai bună cale pentru Republica Moldova e parcursul european. Noi avem multe posibilităţi de a-i sprijini. Sunt proiecte economice începute, ele trebuie continuate. Trebuie să extindem colaborarea economică, sprijinul instituţional. Este dreptul cetăţenilor moldoveni să-şi aleagă viitorul. Acolo se ia decizia prin vot, eu pot doar să-mi exprim o speranţă. Nu am reuşit să ajung la Chişinău din motive logistice, mi-aş fi dorit. Dar peste câteva săptămâni, va fi una din primele vizite pe care le voi face ca preledinte”, a spus Klaus Iohannis.

Sursa: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii