Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:06 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis - Lupta anticorupție trebuie să continue cu motoarele la maximum

ro

25 Feb, 2016 12:21 542 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că trebuie să existe o acțiune coerentă a autorităților și operaționalizarea instituțiilor cu atribuții în cazul recuperării prejudiciilor produse statului prin fapte de corupție comise de persoane pentru care s-a stabilit vinovăția.
 

„O temă importantă rămâne recuperarea prejudiciilor produse statului prin fapte de corupție comise de persoane pentru care s-a stabilit vinovăția prin decizie judecătorească definitivă. Nu putem permite ca persoane care s-au îmbogățit prin încălcarea legii penale să se bucure în continuare de respectivele foloase necuvenite. Cred, din acest punct de vedere, că avem nevoie de acțiune coerentă din partea autorităților și că trebuie operaționalizate cu adevărat instituțiile cu atribuții, care să recupereze prejudiciile", a spus Iohannis, potrivit Agerpres, la prezentarea bilanțului DNA pe anul trecut.

 
Preşedintele a subliniat că imunitatea parlamentară nu are voie să se transforme într-o piedică împotriva luptei anticorupție.
 

„Flagelul corupției continuă, din păcate, să afecteze profund societatea noastră. De aceea, lupta împotriva corupției nu numai că nu s-a încheiat, dar trebuie să continue cu motoarele turate la maximum, iar DNA va trebui să rămână un jucător concentrat în combaterea acestui fenomen extrem de nociv pentru societate", a mai spus șeful statului.

Sursa foto: rfi.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii