Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioan Niculae aduce acasă un elefant pe care l-a vânat în Africa de Sud (video)

ro

23 Nov, 2014 10:53 1784 Marime text
Ioan Niculae, cel mai bogat român, a plătit 40.000 de dolari pentru a vâna un elefant, după care alţi 50.000 de dolari pentru a-l împăia şi transfera în Europa din Africa de Sud, relatează cotidianul sud-african Sunday Times, în ediţia electronică.
 
Niculae a împuşcat elefantul în februarie în Hoedspruit, Limpopo, dar acesta nu a fost încă transferat în România, potrivit www.timeslive.co.za, preluat de Mediafax. Împăierea unui elefant este un proces îndelungat, iar în acest caz a durat şapte luni. Doar jupuirea lui de piele a necesitat cinci zile, timp în care au lucrat simultan şase persoane.
 
Livrarea a fost întârziată pentru că, pe lângă elefant, Niculae a vrut ca şi alte animale să fie împăiate. În total, este vorba despre 19 trofee, care vor fi duse la Durban şi îmbarcate pe un vapor. Costul total al împăierii animalelor a fost de 83.096 de dolari, pe lângă transport, care costă aproximativ 24.000 de dolari, şi preţul plătit pentru vânarea lor.
 
Majoritatea trofeelor le sunt transportate clienţilor cu avionul, dar cele de dimensiuni mari, cum ar fi elefanţi, girafe, rinoceri sau hipopotami sunt transportate pe mare. Majoritatea animalelor sunt vânate în Africa de Sud, dar firma primeşte trofee şi din Tanzania, Zimbabwe, Zambia şi Etiopia.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii