Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:13 05 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invitaţi internaţionali la Festivalul Multietnic al Păstoritului de la Tulcea (galerie foto)

ro

13 May, 2019 12:02 693 Marime text
Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea, a participat duminică, 12 mai a.c., la Sarighiol de Deal, la  deschiderea ultimei seri a Festivalului Internațional Multietnic al Păstoritului.

Evenimentul a ajuns la cea de-a XVII-a ediție.
 
“Vreau să-l felicit în primul rând pe domnul Caimacan, sufletul acestui festival, om cu har, pentru modul în care reușește, an de an, să organizeze acest Festival Internațional Multietnic al Păstoritului. În viața unui popor, cultura, tradiția și credința sunt trăsăturile principale. Ceea ce se prezintă astăzi pe scenă la Sarighiol de Deal este autenticitate nealterată, este expresia creației materiale și spirituale de milenii a popoarelor pe care le unește acest obicei, această îndeletnicire a păstoritului. Vă mulțumesc frumos pentru invitație și ne bucură faptul că avem ocazia să sprijinim astfel de manifestări culturale”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea.
 
Pe lângă invitații tradiționali, în ultima seară s-a alăturat Festivalului, Ansamblul Aromânilor Grămoșteni din Skopje din Macedonia și Ansamblul folcloric Valenașii din valeni din Republica Moldova.

Ambele recitaluri au fost apreciate de publicul numeros și au fost răsplătire cu aplauze.

 Sursă foto: Consiliul Judeţean Tulcea
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii