Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenţie ISU de amploare Un incendiu terifiant a dus la moartea unei femei și rănirea altor două persoane

ro

27 Jan, 2016 08:10 2108 Marime text
 
Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrgea au fost alertaţi azi noapte, sau mai bine zis în această dimineaţă, în jurul orei 03.20, la un incendiu izbucnit pe strada Soveja, la un apartament. Circa două ore a durat intervenția pompierilor.
Ajunşi la faţa locului, pompierii s-au luptat  cu flăcările. Zeci de oameni, printre care se aflau şi copii, au fost evacuaţi de pompieri în toiul nopţii. Un bărbat, de 65 de ani, a reuşit să iasă din casă pentru a cere ajutorul vecinilor, însă a suferit arsuri pe faţă şi pe căile aeriene și va fi transportat la Spitalul de Arși din București. Medicii spun că starea lui este critică, fiind ventilat mecanic. El încă nu a ajuns la spitalul din București, ambulanța fiind încă pe drum. Omul avea și un cățel, care a murit însă în incendiu.
În tot acest timp, apartamentul situat deasupra celui care a luat foc s-a umplut de un fum înecăcios, iar cei doi bătrâni care locuiau acolo au încercat să se lupte pentru viaţa lor. Bărbatul a scăpat cu o intoxicaţie mai uşoară, dar soţia sa şi-a găsit sfârşitul în baie. Acolo au găsit-o pompierii. Medicii de la Ambulanţă au încercat să o resusciteze, dar eforturile lor au fost sortite eşecului.
Mai multe locuințe din acel bloc au fost afectate de fumul dens. Pentru a putea pătrunde în apartamentul cuprins de flăcări, pompierii au purtat măști de oxigen. Apartamentul din care a pornit incendiul a ars în totalitate.
Se pare că o lumânare lăsată aprinsă ar fi fost de vină pentru această tragedie. În acest caz, polițiștii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă, iar bătrânul din al cărui apartament a izbucnit incendiul ar putea fi cercetat penal. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii