Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:17 17 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlniri oficiale ale ministrului afacerilor interne, Carmen Dan cu ambasadorii Spaniei și Algeriei. Ce subiecte au fost analizate

ro

22 Mar, 2019 18:02 460 Marime text
La data de 22 martie 2019 a avut loc, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, întrevederea ministrului Carmen Dan cu ES, Manuel Larrotcha Parada, Ambasador al Regatului Spaniei la București.

Potrivit MAI, cu această ocazie, a fost evidențiat dialogul constant și eficient la nivelul conducerilor celor două ministere. A fost, de asemenea, subliniată foarte buna cooperare în domeniul afacerilor interne la nivelul structurilor de profil. Diplomatul spaniol a exprimat aprecierea autorităților de la Madrid pentru sprijinul acordat de partenerii români, prin desfășurarea misiunilor de suport operativ. 

A fost subliniat rolul cetățenilor români rezidenți în Spania, ce formează prima comunitate străină din această țară și a doua cea mai mare comunitate românească de peste hotare, în stabilirea și dezvoltarea relației speciale dintre cele două țări. 

Cu această ocazie, ministrul afacerilor interne Carmen Dan a informat că în perioada sărbătorilor Pascale 2 polițiști români se vor afla în misiune operativă la Madrid, acest tip de misiuni comune de patrulare fiind deja desfășurate și cu alte ocazii în zonele unde trăiesc comunități importante de cetățeni români. 

După întrevederea cu ambasadorul Spaniei, Carmen Daniela Dan, ministrul afacerilor interne, a avut o întrevedere cu ES, Taous Djellouli, Ambasadorul Republicii Algeriene, Democratice și Populare la București.

În cadrul discuțiilor, a fost efectuată o trecere în revistă a stadiului cooperării în domeniul afacerilor interne. 

De asemenea, a fost abordată și posibilitatea încheierii unui Acord privind recunoașterea și preschimbarea permiselor de conducere între Republica Algeriană Democratică și Populară și România.

Totodată, demnitarul român a menționat că pe durata deținerii Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene (semestrul I 2019), România va folosi acest mandat pentru a impulsiona programele destinate dezvoltării Africii de Nord, care să asigure o dezvoltarea durabilă, o diminuare a fluxului de migranți și, implicit a problemelor grave cu care se confruntă regiunea (terorism, criminalitatea organizată).

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii