Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:13 06 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire bilaterală româno-bulgară, la Palatul Victoria. IMM-urile, domeniu de interes major pentru ambele economii

ro

29 Mar, 2019 20:53 470 Marime text
Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, și Emil Karanikolov, ministrul bulgar al economiei, au avut  astăzi o întâlnire bilaterală, la Palatul Victoria, în marja cvadrilateralei România – Bulgaria – Grecia – Serbia și a celei de-a cincea reuniuni la nivel înalt a Consiliului de Cooperare între guvernele României
şi Republicii Bulgaria.

Discuţiile s-au axat pe cooperarea economică foarte dinamică dintre cele două ţări, facilitată de proximitatea geografică, tradiţiile comune, similitudinea de opinii şi interese în plan regional şi european, precum şi de mecanismele instituționale active – între care şi consultările economice anuale între cele două ministere.

“Există o multitudine de oportunităţi pe care le putem valorifica în plan economic bilateral şi regional. Climatul de afaceri stimulativ, ritmul alert de dezvoltare şi interconectarea economiilor noastre permit aprofundarea cooperării sectoriale - în special în industrie, infrastructură energetică şi de transport, turism şi agricultură”, a
declarat Ştefan-Radu Oprea.

În acest context, ministrul Oprea a mai spus: “Avem datoria de a sprijini IMM-urile – care reprezintă baza ambelor economii şi care pot contribui în mai mare măsură la amplificarea relaţiilor comerciale şi investiţionale reciproce. Am certitudinea că documentul pe care îl semnăm astăzi va constitui un real suport pentru consolidarea cooperării pe acest palier”.

Cei doi miniştri au semnat Memorandumul de Înţelegere în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat din România şi Ministerul Economiei din Bulgaria.

În spiritul Memorandumului, cei doi demnitari au convenit organizarea unui forum regional al start-up-urilor, care să aducă în contact direct și să faciliteze cooperarea între clusterele inovatoare. De asemenea, s-a stabilit inițierea, la nivel de secretari de stat coordonatori, a unor runde de consultări bilaterale în domeniul IMM-urilor și al start-up-urilor.

În discuţii au fost abordate şi teme europene de actualitate, legate de politici comerciale, mediul de afaceri şi evoluţiile pe linia Brexit, ministrul bulgar adresând felicitări pentru modul în care România gestionează mandatul Preşedinţiei la Consiliul UE.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii