Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instanţa supremă a decis revocarea măsurii controlului judiciar dispus împotriva Laurei Codruța Kovesi

ro

03 Apr, 2019 18:48 2307 Marime text
Instanţa supremă a admis miercuri plângerea fostei şefe a DNA şi a decis revocarea măsurii controlului judiciar dispus împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa, conform Agerpres.ro

Decizia ÎCCJ este definitivă.

''A admis contestaţia pe care am formulat-o şi s-a dispus revocarea măsurii controlului judiciar. Nu comentez decizia. Am contestat faptul că această măsură care a fost dispusă a fost nelegală. Am arătat în contestaţie toate motivele de nelegalitate şi de netemeinicie. O să vedem motivarea'', le-a spus Laura Codruţa Kovesi jurnaliştilor, după ce a participat la citirea hotărârii în sala de judecată.


Ea a arătat că au fost revocate toate măsurile dispuse în cadrul controlului judiciar. ''Acum pot să părăsesc şi ţara, s-a revocat controlul judiciar, s-au revocat toate măsurile şi mi s-a admis contestaţia'', a adăugat ea.

Săptămâna trecută, Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de procurorii SIIJ, ea fiind obligată să se prezinte în fiecare săptămână la Secţia 18 Poliţie din Capitală.

Kovesi avea mai multe interdicţii, ea neavând voie să părăsească ţara şi să vorbească cu presa despre dosarul în care este cercetată. De asemenea, nu putea activa ca procuror la Parchetul General.

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii