Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, la ceas aniversar. Ce activități sunt organizate cu această ocazie

ro

25 Jul, 2018 09:05 1304 Marime text
Jandarmii constănţeni sărbătoresc, pentru al şaptelea an, Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa „Mihail Kogălniceanu”, stabilită pentru 26 iulie.

Potrivit IJJ Constanța, pentru a celebra cum se cuvine această zi importantă din istoria jandarmeriei constănţene, vor fi organizate o serie de activităţi, astfel:
 
Joi 26 iulie a.c., cu începere de la ora 08.15 , în prezenţa personalului de la reşedinţa inspectoratului,  se va arbora Drapelul României, în acordurile Imnului Naţional.

Activităţile vor continua cu acordarea de recompense (diplome de merit, citare prin ordin de zi pe unitate, felicitări şi mulţumiri) din partea conducerii inspectoratului, pentru ofiţerii şi subofiţerii care au obţinut rezultate bune şi foarte bune în activitate, iar de la ora 09.00 la capela unităţii va avea loc slujba de Te-Deum.
 
Tot cu acest prilej, începând cu ora 11.00, va avea loc o vizită la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, organizată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa pentru copiii jandarmilor constănţeni. 

”Invitaţii noştri vor avea astfel ocazia să se familiarizeze cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română,  tototdată fiindu-le prezentată şi o temă referitoare la Centenarul Marii Uniri 1918-2018. Tot legat de Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, cu sprijinul Asociaţiei Sportive Jandarmii Dobrogea Constanţa şi I.P.A. Regiunea 3 Constanţa, în perioada 20-20 iulie 2018 a fost organizat şi un concurs de pescuit sportiv, unde colegii noştri şi-au etalat calităţile de pescari, la final competiţiei peştii capturaţi fiind eliberaţi, în prezenţa arbitrilor competiţiei. Indiferent de misiunea pe care o executăm, profesionalismul şi principialitatea, echidistanţa şi eficienţa, competenţa şi corectitudinea, operativitatea şi obiectivitatea au fost, sunt şi vor fi reperele valorice ale activităţii noastre, iar continuitatea serviciului în slujba legii şi a cetăţenilor ne îndreptăţesc să rostim, acum, la ceas aniversar, cu mândrie: Servesc România! La mulţi ani Jandarmeriei Constanţa !” - au transmis reprezentanții IJJ Constanța. 

 
Scurt istoric: 

Despre momentul care marchează apariţia primei Companii de jandarmi  din Constanţa, în urma adoptării Legii Jandarmeriei Rurale din anul 1893, se deţin următoarele informaţii:

Înfiinţarea primei Companii de Jandarmi din Constanţa s-a realizat în anul 1894, aşa cum reiese din Ordinul Prefectului de atunci, Emil Andreian care-l înştiinţa Mihail Coiciu, primarul oraşului de faptul că începând cu data de 26 iulie 1894 „a început a funcţiona Compania de Gendarmi Constanţa, rugându-vă a o recunoaşte ca autoritate legalmente constituită”.

Tot din acelaşi document mai aflăm faptul că primul comandant a fost locotenentul Ernest Şolcănescu, iar sediul cancelariei Companiei se afla la Prefectură.

Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa a fost stabilită în data de 26 iulie prin O.M.A.I. nr.176 din 2012 privind atribuirea de denumiri onorifice şi stabilirea de zile aniversare pentru unele structuri din Ministerul Administraţiei şi Internelor, publicat în Monitorul Oficial nr.507 din 24 iulie 2012.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii