Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:00 19 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infotrafic. Pe mai multe drumuri din țară traficul este blocat sau îngreunat din cauza precipitațiilor. Ce le recomandă polițiștii șoferilor

ro

25 Jul, 2018 07:32 558 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate evenimente rutiere care să impună restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale sau autostrăzile ţării şi nici probleme majore de fluenţă a traficului pe aceste artere.
 
Se menţin în continuare cu circulaţia oprită sau îngreunată, din cauza precipitaţiilor care au afectat suprafaţa carosabilă, următoarele tronsoane de drumuri naţionale:
 
Drumuri naţionale cu circulaţia oprită:
 
- DN 11B, în zona localităţii Cătruşa (terasament surpat pe o distanţă de aproximativ 50 metri), în judeţul Covasna;
 
- DN 2H, în localitatea Milişăuţi (afectată structura podului de peste râul Suceava), în judeţul Suceava;
 
- DN 2L, în localitatea Soveja (drum de piatră, parţial surpat), în judeţul Vrancea.
 
Drumuri naţionale cu circulaţia îngreunată:
 
- DN 12B, în zona localităţii Slănic-Moldova (surpat terasament pe o distanţă de 100 metri), în judeţul Bacău;
 
- DN 15B, în localitatea Petru Vodă (surpat terasament pe o distanţă de 30 metri), în judeţul Neamţ;
 
De asemenea, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 403 Braşov - Întorsura Buzăului este oprită pe raza localităţii Budila, din judeţul Braşov, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri.
 

”Având în vedere că pentru foarte multe judeţe ale ţării sunt în vigoare coduri galbene de ploi însemnate cantitativ, iar pentru judeţele Constanţa şi Tulcea chiar coduri portocalii, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, luând în considerare faptul că distanţa de frânare creşte substanţial pe un carosabil umed, să folosească ştergătoarele de parbriz şi sistemele de iluminare şi climatizare, să efectueze fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare, să nu se angajeze în depăşiri fără a avea o bună vizibilitate şi să să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol, adoptând permanent o conduită preventivă la volan” - au mai transmis polițiștii Infotrafic.

Ti-a placut articolul?

Comentarii