Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incredibil! O femeie din India a pierdut zece copii rezultați dintr-o sarcină multifetală

ro

17 Dec, 2013 13:26 1815 Marime text
    O femeie din India a dat naștere la zece copii rezultați dintr-o singură sarcină, dar din nefericire toți au murit.
    Anju Kushwaha, în vârstă de 28 de ani, din cartierul Satna, centrul provinciei  Madhya Pradesh, a intrat în travaliu la doar 12 săptămâni de sarcină, duminică seara,  și a fost dusă de urgență la spital, împreună cu soțul ei, Sanjay.
     În timpul călătoriei de aproape 200 de kilometri, viitoarea  mamă, a dat naștere la nouă dintre copii,  toți însă morți. Ultimul a venit pe lume la spital, medicii însă nu au reușit să-l salveze.
     Aceștia au declarat că femeia a urmat tratamente de fertilitate, iar sarcina a fost una multifetală.   
    O asemenea sarcină apare în cazul în care doi sau mai mulți embrioni se dezvoltă în uterul unei femei, de obicei rezultând  gemeni.

Sarcina multifetală  apare atunci când un singur spermatozoid și un singur ovul se combină, dar apoi se  împărte  în doi embrioni, formând gemeni identici, care vor impartăși AND-uri identice.
O altă posibilitate este ca doi spermatozoizi să fertilizeze două ovule, ducând la gemeni non-identici, sau fraternali, care sunt adesea de sexe diferite.
     O combinație a acestor două procese poate forma, de asemenea, tripleți, care de foarte puține ori sunt identici.
De obicei, aproape toate sarcinile multiple apar în cazul femeilor care urmează tratamente de fertilitate, din cauza nivelurilor ridicate de hormoni. Aceste tratamente au făcut ca aproximativ 75 la sută dintre femeile care se confruntă cu probleme de fertilitate, să poată  avea un copil, însă șansele ca o femeie să rămână însărcinată cu 10 copii sunt extrem de mici.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii