Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu devastator la cea mai importantă bibliotecă universitară din Moscova (video)

ro

31 Jan, 2015 23:38 2658 Marime text
Un incendiu devastator a izbucnit seara trecută la cea mai importantă bibliotecă universitară din Moscova, informează Mediafax.ro.  Focul a lăsat în urmă doar scrum, distrugând peste un milion de documente istorice unice. Acest fapt a provocat consternare în mediile ştiinţifice, care au evocat un "Cernobîl" cultural.

Incendiul care a izbucnit în incinta Bibliotecii Institutului de Cercetări Socio-Umane al Academiei de Ştiinţe (INION) şi încă nu era stins sâmbătă seara, s-a extins pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, potrivit serviciilor de salvare, notează Mediafax.

 INION a fost inaugurată în 1918 şi are o colecţie de peste zece milioane de documente istorice (cărţi, publicaţii etc.) ce datează din seclole XVI - XX.
Fondul deţine una dintre cele mai bogate colecţii de cărţi în limbile slave din lume, precum şi documente oficiale provenind din Marea Britanie, Italia sau Statele Unite.

Pentru stingerea focului s-au mobilizat peste 200 de pompieri. O sursă din cadrul serviciilor de salvare citată de agenţia de presă RIA Novosti a explicat că evacuarea cărţilor este imposibilă din cauza căldurii prea mari din clădire, mai informează Mediafax.


Sursa foto: timpul.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii