Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu devastator în pădure

ro

28 Dec, 2015 12:29 2316 Marime text
Potrivit comunicatului, din cauza vântului puternic şi a zonei greu accesibile a fost solicitat un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, pentru efectuarea recunoaşterii aeriene, şi care, la nevoie, va putea interveni cu dispozitivul de stingere Bambi-Bucket. 

În prezent, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de cinci hectare, fără a pune în pericol comunitatea. 

Aproape 100 de persoane dintre care 50 de pompieri din cadrul ISU Buzău au fost angrenaţi luni dimineaţa în stingerea unui incendiu de pădure în zona Brăieşti-Goideşti Ruginoasa pe un front de circa 4-5 kilometri. 

"ISU intervine cu un efectiv de 50 de pompieri, de asemenea s-au deplasat forţe de la Ocolul silvic Pârscov, serviciul voluntar pentru situaţii Brăieşti, din primele informaţii este vorba de o pădure mixtă, foioase şi răşinoase de circa 70 de ani. În zonă vântul bate cu putere şi creează curenţi turbionari, iar deplasarea se face pe jos, peste o oră şi jumătate din localitatea Brăieşti", a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu. 

Potrivit sursei citate, conducerea ISU Buzău a luat deja unele măsuri suplimentare de recunoaştere. 

"A crescut activitatea operativă a detaşamentului de pompieri, a fost trimisă la faţa locului grupa operativă şi s-a solicitat Inspectoratului General de Aviaţie un elicopter în vederea executării operaţiunii de recunoaştere', a mai declarat sursa citată. 
 
Sursa: Agerpres
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii