Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inca un vas cu marinari romani a fost capturat de piratii somalezi

ro

02 Jan, 2010 17:59 2072 Marime text

asian_glori.jpgInca un vas sub pavilion britanic cu romani la bord, Asian Glory, a fost capturat de piratii somalezi in Golful Aden, a declarat sambata purtatorul de cuvant al Ministerului bulgar de Externe, Dragovest Goranov, citat de AFP.

Nava a fost capturata vineri seara, la 620 de mile in largul Somaliei. La bord se afla 25 de membri ai echipajului, printre care romani, opt bulgari, inclusiv capitanul, ucraineni si indieni, a anuntat compania Zodiac Shipping, care a angajat marinarii bulgari.

Alti doi marinari romani se afla la bordul vasului St. James Park, capturat luni de pirati somalezi. Nava a fost capturata in timp ce se indrepta spre Thailanda, din Spania, pe o ruta maritima cheie, patrulata de navele internationale implicate in lupta antipiraterie, a declarat Andrew Mwangura, de la Programul de asistenta pentru marinari din Kenya.

Vasul Asian Glory, capturat vineri de pirati somalezi, la bordul caruia se afla si marinari romani, transporta masini din Singapore in Arabia Saudita, relateaza BBC, precizand ca nava ar putea ajunge in trei zile in Somalia, de unde piratii poarta in general negocieri pentru rascumparare.

MAE verifica prezenta marinarilor romani

Ministerul roman de Externe a precizat, la solicitarea NewsIn, ca verifica informatiile privind prezenta unor marinari romani la bordul navei sub pavilion britanic Asian Glory, capurata vineri seara de piratii somalezi in Golful Aden.

Anul trecut, 21 marinari romani care faceau parte din echipajele a patru nave au fost tinuti in captivitate de piratii somalezi. Anterior cinci marinari romani aflati in captivitate au fost eliberati in august, dupa ce patru luni au fost ostaticii piratilor somalezi.

Ei faceau parte din echipajul unui remorcher italian, Bucaneer, capturat in aprilie in Golful Aden. Presa a vorbit despre o rascumparare de 4-5 milioane de dolari pentru eliberarea echipajului de pe Bucaneer.


Sursa: NewsIn.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii