Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inaugurarea consulatului onorific al Estoniei la Constanța! (imagini de la eveniment)

ro

17 Jun, 2018 11:25 1947 Marime text
În acest moment are loc inaugurarea consulatului onorific al Estoniei la Constanța.
La eveniment participă primul ministru al Estoniei, Juri Ratas, primul ministru al României, Viorica Dăncilă, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, rectorul Universității Ovidius, profesor universitar Sorin Rugină și prorectorul Alexandru Bobe, consulul onorific al Estoniei la Constanța. 

În altă ordine de ide, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Agenţia de Investiţii Estonă au semnat sâmbătă un Memorandum care va permite dezvoltarea unui mecanism pentru stimularea relaţiilor comerciale şi pentru creşterea nivelului de investiţii bilaterale, informează ministerul printr-un comunicat.

Memorandumul a fost semnat de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan Radu Oprea, şi de directorul Agenţiei de Investiţii Estone, Allan Selirand, în contextul vizitei la Tallinn a unei delegaţii guvernamentale conduse de prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Primul efect concret al aplicării Memorandumului va fi deplasarea în România a unei delegaţii economice din Estonia, în luna noiembrie a.c., ca urmare a unei invitaţii adresate de ministrul Ştefan Radu Oprea", se menţionează în comunicat.

Principalele prevederi ale Memorandumului sunt: schimbul de informaţii relevante despre oportunităţile şi proiectele de investiţii; sprijinul reciproc pentru implementarea unor acţiuni care vor promova investiţiile, cum ar fi forumuri, expoziţii sau târguri; colaborarea pentru dezvoltarea unei economii sustenabile; cooperarea în cazul unor proiecte sau programe care pot aduce beneficii ambelor părţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii