Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste extraordinară pentru şoferi În municipiul Constanţa nu vor mai fi ridicate maşinile parcate neregulamentar

ro

15 Apr, 2015 13:03 2510 Marime text
 
Constănţenii nu mai au motive să se temă de „hingherii“ de maşini. Cel puţin pentru moment. Întrebat dacă administraţia publică locală va continua să ridice autoturismele paracte neregulamentar - în contextul în care Avocatul Poporului a sesizat instanța supremă asupra hotărârilor de consilii locale prin care se stabilesc sancţiunile pentru şoferii care parchează ilegal. considerând că doar Guvernul poate decide astfel de sancţiuni - viceprimarul cu atribuţii de primar Decebal Făgădău a declarat la finalul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanţa de astăzi că nu va face nimic din ce ar putea să contravină legislaţiei în vigoare.  
„Din câte ştiu, a fost organizată o procedură de selectare a unui agent economic. Dar, aşa cum am spus şi data trecută, nu voi semna niciun contract care să contravină legii sau care să aibă şi cea mai mică suspiciune de nelegalitate. Astfel încât, până nu se vor lămuri aspectele de legalitate privind această ridicare de maşini, eu personal nu voi semna acel contract”, a afirmat viceprimarul cu atribuţii de primar. Cu alte cuvinte, până la clarificarea situaţiei. în municipiul Constanţa nu vor mai fi ridicate autovehiculele parcate neregulamentar. De altfel, Făgădău a declarat că în acest moment, municipalitatea nu are încheiat un contract cu o firmă care să ridice aceste autovehicule. În altă ordide de idei însă, edilul a făcut apel către cetăţeni, pe care i-a rugat să nu încurajeze parcarea în locuri neprmise. 

Avocatul Poporului a sesizat instanţa supremă asupra hotărârilor consiliilor locale prin care se stabilesc sancţiunile pentru şoferii care parchează ilegal. Avocatul Poporului spune că doar Guvernul poate stabili astfel de sancţiuni.
„Potrivit unei orientări jurisprudenţiale majoritare, hotărârile consiliilor locale adoptate în vederea procedurii privind ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, constatarea şi aplicarea contravenţiilor sunt lovite de nulitate întrucât stabilesc şi sancţionează contravenţii în domeniul circulaţiei rutiere, domeniu reglementat de OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, arată Avocatul Poporului, conform Digi24.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii