Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:54 09 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Mai mulți șoferi au rămas fără mașini după ce au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

ro

10 Mar, 2021 14:32 3286 Marime text
  • Direcția Generală Poliția Locală Constanța a verificat 125 de autovehicule.
  • 15 mașini parcate pe locurile dedicate persoanelor cu dizabilități au fost ridicate.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Rutier al Direcției Generale Poliția Locală Constanța verifică frecvent dacă locurile destinate persoanelor cu dizabilități, amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș, sunt ocupate de persoane care au acest drept.

În cadrul unei acțiuni care a avut loc săptămâna trecută, polițiștii locali au verificat 125 de autovehicule, au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.685 lei și au ridicat un număr de 15 autovehicule de pe locurile special amenajate, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.


Conform art. 100, lit. g) din actul normativ menționat, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

„Menționăm că, pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.

Facem apel la constănțeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități dacă nu au acest drept și să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spații de care chiar au nevoie”, transmite Primăria.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii