Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În contextul fenomenelor meteorologice și hidrologice Ministrul Petre Tobă a cerut activarea grupelor operative ale ISU

ro

01 Jun, 2016 20:43 1322 Marime text
Ministrul Petre Tobă a cerut activarea grupelor operative ale ISU. În contextul fenomenelor meteorologice și hidrologice care se vor manifesta începând din această noapte în 25 de județe din țară, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a cerut prefecților și șefilor structurilor teritoriale ale ISU să ia măsuri pentru prevenirea unor situații de risc pentru populație.
 
În sprijinul autorităților locale, Ministerul Afacerilor Interne este pregătit să intervină cu aproximativ 3.000 de pompieri, polițiști și jandarmi. În funcție de evoluția situației din teren, efectivele de intervenție vor putea fi suplimentate.
 
Totodată, ministrul afacerilor interne a cerut prefecților din județele vizate de avertizări să fie în permanentă legătură cu autoritățile locale pentru a avertiza populația în legătură cu riscul producerii de inundații, iar structurilor pentru situații de urgență să activeze grupele operative pentru gestionarea eventualelor situații generate de fenomenele meteorologice.
 
Potrivit avertizărilor Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, până sâmbătă 4 iunie, în județele vizate sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creşteri de debite şi niveluri pe unele sectoare de râuri.
 
Fenomenele se vor manifesta cu mai mare intensitate în județele Neamț, Harghita, Iași, Bacău, Vaslui, Covasna, Vrancea, Galați, Buzău și Brașov, pentru care INHGA a emis un Cod Portocaliu de inundații, valabil de mâine dimineață, de la ora 10.00 până sâmbătă, la ora 18.00.
 
Totodată, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 2 iunie, ora 12.00 – 3 iunie, ora 21.00, pentru județele Suceava, Botoșani, Neamț, Harghita, Iași, Bacău, Vaslui, Covasna, Vrancea, Galați, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș a fost emisă o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi, izolat, grindină. În aceste zone, cantitățile de pot cumula, izolat 40-80 l/mp.
 
La nivel central, situația operativă va fi monitorizată prin Centrul National de Conducere Integrată, care mentine permanent legatura cu grupele operative din județele vizate de fenomenele meteorologice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii