Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini din elicopter Cum se desfășoară operațiunea de căutare a celor trei pescari dispăruți în Marea Neagră (galerie foto+video)

ro

07 Mar, 2019 15:10 3271 Marime text
Operațiunea de căutare a celor trei pescari dispăruți în apele Mării Negre continuă în aceste momente. Nu sunt informaţii dacă aceştia mai sunt în viaţă.

Reamintim că, trei pescari din judeţul Constanţa au fost surprinşi, miercuri,de furtună, în timp ce se aflau cu barca în largul Mării Negre. Aceştia sunt căutaţi de către autorităţi, după ce au fost sesizaţi telefonic de dispariţia lor. Cei trei pescari dispăruţi se numesc Vasile Pârvu, Călin Cristin şi Gheorghe Stănică. Gheorghe Stănică, cunoscut drept Călin de către apropiaţi, este patronul Cherhanalei din 2 Mai.

Ce spune Garda de Coastă

"În data de 06.03.2019, în jurul orei 20.30, politistii de frontieră din cadrul Garzii de Coasta Constanta (structura din Mangalia) au fost informati telefonic despre faptul că o ambarcaţiune de pescuit, în care se aflau trei persoane, aflată la pescuit în zona 2 Mai de la ora 14.00 nu s-a întors în port și nu poate fi contactată.

Imediat dupa primirea apelului, de la nivelul Garzii de Coastă au fost dispuse masuri operative constand in efectuarea unei misiuni cu două nave ale Grupului de Nave Mangalia, pentru gasirea ambarcatiunii, respectiv a persoanelor in cauză.

De asemenea, prin canalele de cooperare ale Politiei de Frontiera au fost informate autoritățile de frontieră bulgare și MRCC.

Acțiunea de cautare si salvare este în desfășurare sub coordonarea MRCC Constanta, nava Poliției de Frontieră fiind desemnată coordonator la fața locului.", au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă.

UPDATE: Elicopter aparţinând Regional Air Services – Aeroport Tuzla participă la misiunea de căutare

Miercuri, 6 martie 2019, în jurul orei 20.30, poliţia de frontieră din Mangalia a fost alertată în legătură cu dispariţia unei ambarcaţiuni de pescuit în care se aflau trei persoane, în zona 2 Mai.

În data de 7 martie, urmare a solicitării MRCC, elicopterul Eurocopter AS365 N, înmatriculat YR RAH, aparţinând Regional Air Services – Aeroport Tuzla,  a decolat la ora 10:55 pentru a se alătura acțiunii de căutare şi salvare coordonată de MRCC Constanţa. În afara celor doi piloţi, la bordul elicopterului au fost şi doi observatori.
Din păcate, la finele a 2 ore 40 minute de zbor în care s-au acoperit 50 NM pe mare, 70 mile pătrate (2.400Km2), de la graniţa de sud până la travers epava Costineşti, nu a fost găsit niciun indiciu al poziţiei ambarcaţiunii.

Elicopterul va fi pus la dispoziţia coordonatorilor şi mai departe, dacă această intervenţie va fi considerată necesară.
 
Sursă foto/ video: ARSVOM

Citește și: Mesaj cutremurător al fiicei unuia dintre pescarii dispăruţi! "Tăticul meu frumos sa vii acasă sănătos"

Cine sunt pescarii dispăruţi în Marea Neagră. Unul este patronul Cherhanalei din 2 Mai
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii