Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR Infrastructură Constanța Turul virtual al Trenului Regal sosit la Tulcea! (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

28 Jul, 2023 11:49 1458 Marime text
Sursă foto: CFR Infrastructură Constanța
  • Pentru prima dată în 85 de ani, de când este funcțională linia ferată Medgidia-Tulcea, Trenul Regal a ajuns în această dimineață, pe 28 iulie 2023, în Stația CF Tulcea Oraș, unde va poposi timp de trei zile.
 
CFR Infrastructură Constanța a urcat pe propria pagină de Facebook un videoclip care cuprinde un tur virtual al Trenului Regal sosit la Tulcea.
 
Acesta poate fi vizitat începând de astăzi, 28 iulie 2023, până duminică, pe 30 iulie 2023, în Gara CFR Tulcea Oraș.
 
Trenul Regal marchează 85 de ani de la sosirea primului tren în municipiul Tulcea, a mai adăugat sursa citată.
 
Linia Medgidia-Tulcea a fost începută în anul 1911 și finalizată în 1938. Ea a fost construită în 3 etape: Medgidia-Ester, Ester-Hamangia și Hamangia-Tulcea, adică, în prezent, Medgidia-Târgușor, Târgușor-Baia, Baia-Babadag și linia Babadag-Tulcea s-a finalizat în 1938.
 

„Trenul este original, vagoanele sunt cele din 1928, doar amenajarea interioară a fost modificată. Unul dintre vagoane a devenit sufragerie, altele ca vagoane-dormitor pentru rege și regină, care au o baie între cele două cușete unde stătea aghiotantul. A fost amenajat, de asemenea, un salon de primire, care în capăt avea și un fumoar, dar sunt și vagoane-cușetă, pentru personalul care îi însoțea pe membrii Casei Regale.

După al Doilea Război Mondial, când au venit comuniștii la putere au eliminat toate simbolurile regale din tren, care erau pe lampadare și pe alte obiecte din interior. Scaunele, mesele, furnirul, ferestrele, canapelele, toate sunt originale, din acea vreme“, afirmă directorul Muzeului CFR București, Mircea Dorobanțu.

 
Iată cum arată acest tren:



Citește și:

Trenul Regal a sosit în gara Tulcea! Iată programul de vizită (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii