Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Garda de Coastă, la bilanţ. Ce obiective are instituția pentru anul 2019

ro

04 Mar, 2019 11:22 2302 Marime text
În aceste momente, la sediul Gărzii de Coastă are loc o conferinţă de presă, cu ocazia numirii în funcția de Director al Gărzii de Coastă a comisarului șef de poliție Laurențiu - Cristian Cicu și prezentarea obiectivelor instituției pentru anul 2019.

Comisarul șef de poliție Laurențiu - Cristian Cicu a fost numit Director al Gărzii de Coastă începând cu data de 1 martie 2019.

Comisar şef de poliţie, Adrian Popescu, împuternicit Inspector General al Poliţie de Frontieră: "Este o plăcere de a participa la numirea în funcţie a domnului comisar șef de poliție Laurențiu Cicu".

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, în anul 2018 s-a urmărit îndeplinirea obiectivelor prin aplicarea standardelor comunitare în toate domeniile de competenţă asigurând creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, fluidizarea traficului de persoane şi a mijloacelor de transport prin punctele de trecere a frontierei din zona de competenţă, întărirea cooperării interinstituţionale la nivel local, precum şi la nivel regional cu autorităţile de frontieră, participarea activă la operaţiunile comune organizate de Agenţia Europeană a Poliţiilor de Frontieră şi Gărzile de Coastă, utilizarea eficientă a resurselor umane, materiale şi financiare şi continuarea procesului de pregătire a poliţiştilor de frtontieră conform Schengen.  

Antip Colea va fi adjunct al șefului Gărzii de Coastă, timp de șase luni.

Potrivit reprezentanţiilor Gărzii de Coastă, este în atenție reabilitarea a două sedii de la Vama Veche, respectiv din Negru Vodă. Totodată, se va face recepția clădirii de la Isaccea. Valoarea totală a investițiilor de muncă este de aproximativ 10 milioane de euro din fonduri europene.

De asemenea, potrivit Gărzii de Coastă, 7 nave vor intra în posesia instituţiei. Anunţul a fost publicat şi va fi şi o licitație. Navele vor avea o valoare de aproximativ 35 milioane de euro şi vor fi folosite în operațiuni de patrulare şi salvare.

Comisar șef de poliție Laurențiu - Cristian Cicu, director al Gărzii de Coastă: "Pe parcursul anului 2018, numărul traficului de călători au crescut cu 5,62% iar numărul traficului în mijloacele de transport a crescut cu peste 5,5%. Totodată, numărul contravenţiilor aplicate a scăzut cu 3%, numărul acestora fiind în scădere cu 22,63%. Numărul infracţiunilor descoperite au scăzut cu 6, 27% iar numărul total al dosarelor penale înregistrate au scăzut cu 20%".

În anul 2018, pe linia braconajului piscicol, a fost reținut 1,4 tone de calcan şi alte câteva tone de peşte provenind din Constanța și Tulcea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii