Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:38 14 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îl știți pe câinele Ozzy al Ministerului Afacerilor de Interne? Sunt doar trei ca el în țară. Uite ce face

ro

18 Nov, 2016 02:15 1764 Marime text
Ozzy este câine de urmă și un polițist formidabil. Ozzy poate descoperi infractori fugari, copii dispăruți, arme sau substanțe interzise, spune Ministerul Afacerilor Interne pe pagina sa de Facebook.
 
El este unul dintre cei trei câini din rasa “Bloodhound” care activează la nivel național.
 
În timpul liber, când nu vânează infractori, Ozzy este un excelent companion atât pentru cei mari cât și pentru copii.
 
Despre rasa Bloodhound
 
Bloodhound este o rasă de câini care face parte din marele grup al ogarilor, fiind cel mai mare și cel mai puternic dintre toți ogarii. Sunt folosiți pentru urmăriri, detectare, ca animale de companie, sau pe ringuri și în concursurile de dresaj, potrivit wikipedia.
 
Originile ancestrale ale Bloodhound-ului pot fi căutate cu mult timp în urmă, la mănăstirea St. Hubert.

Acești câini erau, pe atunci, numiți „Segusius” și erau utilizați, la origini, pentru a lua urma lupilor, a căprioarelor sau pentru a urmări un animal rănit sau om, după petele de sânge pe care le lăsa acesta.
Când normanzii au cucerit Anglia, la 1066, au fost cuceriți de acest câine, el fiind și singura rasă adusă din și numită „Bloodhound”. Sau, mai precis, cei negri și maronii erau numiți așa, pentru că cei albi purtau numele de „Talbot Hounds”. Bloodhound-ul modern nu este deloc același cu cel din zilele de atunci, sau cu primul câine al acestei rase care a fost văzut pe un ring, in 1871.
 
Este un câine încăpățânat și independent și de aceea se dresează mai greu. Persoana care se ocupă de dresaj trebuie să aibă experiență, multă răbdare și să fie consecventă. Câinele trebuie învățat de mic să vină la comandă pentru a nu pleca de unul singur, căci are acest obicei atunci când simte mirosul vânatului.
 
Este un excelent câine de vânătoare. Este folosit de poliție pentru a lua urme și este un plăcut și devotat companion.

Sursa foto: Ffacebook.com/ministeruldeinterne
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii