Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:59 26 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR. 60 de autovehicule date în urmărire internațională, depistate pe teritoriul României într-o săptămână

ro

14 Jan, 2018 21:28 598 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 718 persoane, 88 de autovehicule și 50 de documente, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 5 - 12 ianuarie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 408 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen). 

Poliţiştii români au pus în aplicare 24 de mandate europe de arestare, au depistat 163 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 6 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 15 documente, 3 certificate de înamtriculare și au fost găsite 60 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 310 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 26 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 21 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 5 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat 28 de autovehicule, 26 de documente și 6 certificate de înmatriculare căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii