Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:02 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ICCJ Raportul MCV remarcă menţinerea ritmului de soluţionare a cauzelor de corupţie la nivel înalt

ro

28 Jan, 2015 22:07 793 Marime text
 
Raportul MCV remarcă progresele făcute de instanţa supremă în aplicarea noilor coduri şi în unificarea jurisprudenţei şi menţinerea ritmului de soluţionare a cauzelor de corupţie la nivel înalt, se arată într-un comunicat al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), notează Mediafax.

„În cuprinsul raportului au fost evidenţiate, cu obiectivitate, progresele realizate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obiectivelor Mecanismului de Cooperare şi Verificare de la data publicării raportului precedent. Au fost remarcate eforturile şi rezultatele instanţei supreme în unificarea jurisprudenţei, în punerea în aplicare a noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală, precum şi în asigurarea accesului la practica Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin publicarea acesteia pe pagina de internet a instanţei supreme", spune preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu, a cărei declaraţie este redată în comunicat.

Potrivit acesteia, raportul a remarcat, de asemenea, importanţa şi caracterul funcţional al noului instrument de unificare a jurisprudenţei - sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, care a contribuit substanţial la uniformizarea jurisprudenţei, alături de mecanismul recursului în interesul legii, informează Mediafax.

De asemenea, raportul a reţinut menţinerea ritmului de soluţionare a cauzelor de corupţie la nivel înalt, se mai arată în comunicatul ICCJ.Sursa: Mediafax
Sursa foto: pressalert.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii