Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Cătălin Predoiu după ridicarea MCV-ului în domeniul Justiţiei Statul român are succes în obiectivele sale atunci când toate cele trei puteri cooperează“

ro

15 Sep, 2023 13:55 704 Marime text
Foto: FacebookAstăzi, Comisia Europeană a formalizat decizia politică luată în 2022 privind ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare în domeniul Justiţiei, pe baza ultimului Raport pozitiv MCV obţinut în decembrie 2022.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, lecţia acestei experienţe, care a durat 17 ani, este aceea că statul român are succes în obiectivele sale atunci când toate cele trei puteri cooperează, atunci când toate instituţiile cooperează în atingerea obiectivelor de ţară.

„Pe parcursul celor 17 ani, au mai fost două momente în care România a fost foarte aproape să atingă acest obiectiv, de fiecare dată s-a ratat pentru că puterile statului nu au reuşit să se armonizeze în proces.
Iată că în 2022 această sincronizare a reuşit şi rezultatul a fost pozitiv, obiectivul realizat şi MCV ridicat.
De aceea, cred că şi în perspectivă problemele esenţiale ale sistemului judiciar vor fi rezolvate în măsura în care puterile şi instituţiile statului vor coopera într-o direcţie armonizată pe baza unui plan concret de care să se ţină cu obstinaţie.
E valabil şi pe alte zone, cum ar fi siguranţa şi ordinea publică. De aceea, din această perspectivă, salut faptul că Prim-Ministrul a reluat astăzi, la întâlnirea de la Ministerul Justiţiei, teme şi priorităţi pe care le-am asumat la preluarea conducerii MAI, combaterea drogurilor (trafic şi consum), a traficului de persoane, crima organizată, evaziune şi contrabandă.
Lupta cu aceste flageluri poate fi câştigată doar dacă se cooperează onest între puteri, instituţii şi operatori politici şi dacă se susţine cu resurse financiare, logistice şi umane. Altfel, rămâne pierdută.
Eu voi acţiona pentru a o câştiga, aşa cum am mai spus“ - a menționat ministrul Cătălin Predoiu.

Citește și: 

Președintele Iohannis, după ridicarea MCV-ului„Astăzi este o zi extrem de importantă nu doar pentru sistemul de justiție, ci este o zi importantă pentru România“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii