Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iarnă în toată regula în Ialomița! Drum județean blocat. Două ambulanțe au derapat iar 12 autocamioane au rămas blocate în nămeți

ro

24 Jan, 2019 17:03 1196 Marime text
 
Din cauza condiţiile meteorologice nefavorabile, respectiv polei şi vânt puternic, începând cu ora 15:30, circulaţia rutieră pe Drumul Judeţean 201B între localităţile Ciochina şi Raşi, a fost închisă temporar pentru toate categoriile de autovehicule.
 
Poliţiştii rutieri recomandă şoferilor care pornesc la drum să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.
 
În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile autovehiculului!
 
Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.
 
Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
 
Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Potrivit ISU Ialomița, la dispeceratul integrat au fost semnalate următoarele situații în care șoferii nu au mai putut înainta în trafic din cauza carosabilului alunecos:
- 2 ambulanțe care se deplasau spre pacienți au derapat la Valea Macrisului și Reviga
- pe DJ 313 Horia-Axintele - 2 tiruri au derapat
- pe DJ 201 B Orezu - Raşi - 1 autocisterna goala

La această oră, un număr de 12 autocamioane sunt blocate pe DJ 201 B intre Orezu și Raşi.

Primele cazuri au fost rezolvate cu sprijinul autorităților locale și societăților de drumuri județene, la această oră fiind în lucru ultimul caz.

În nicio situatie nu s-au înregistrat victime ori pagube semnificative.

În momentul de față DJ 201 B este închis pe tronsonul Ciochina - Raşi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii