Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hunedoara. Doi copii au fost salvați din flăcări de un polițist

ro

27 Feb, 2018 15:55 1721 Marime text
Doi copii, cu vârstele de şase luni şi, respectiv, patru ani, au fost salvaţi de un poliţist aflat în timpul liber care a intervenit prompt la un incendiu izbucnit la o casă din comuna Dobra, a informat marţi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, scrie Agerpres.

Incendiul a avut loc luni seara, iar agentul şef de poliţie Tudor Darie, de la Postul de Poliţie Dobra, a intrat în casa care ardea şi i-a scos afară pe cei doi copii, care se aflau singuri într-una din camerele locuinţei cuprinsă de flăcări.

"Poliţistul, care locuieşte în apropiere de casa care a luat foc, a ajuns primul la locul incendiului şi a pătruns în interior, alertat pe plânsetele copiilor aflaţi în una din camerele imobilului. Iniţial, acesta a reuşit să o scoată afară din casă pe fetiţa de patru ani, după care a intrat din nou în locuinţă, reuşind să îl salveze şi pe fratele acesteia, în vârstă de şase luni", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

La scurt timp, la faţa locului a ajuns un echipaj al pompierilor militari de la ISU Hunedoara, care a reuşit să stingă incendiul.

Cei doi copii sunt în afara oricărui pericol, ei fiind internaţi pentru investigaţii medicale la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că părinţii celor doi copii au plecat de acasă cu circa o jumătate de oră înainte de izbucnirea incendiului. Focul s-a declanşat de la o sobă care se afla într-o cameră alăturată celei în care erau copiii.

În acest caz, a fost sesizată autoritatea tutelară pentru protecţia copilului în vederea efectuării unei anchete sociale în cazul celor doi minori.

De asemenea, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă, prin incendiere.

Agentul şef de poliţie Tudor Darie, în vârstă de 41 de ani, a fost încadrat în structurile IPJ Hunedoara din anul 2000, iar din anul 2009 îşi desfăşoară activitatea în cadrul Postului de Poliţie Dobra, după ce anterior a fost încadrat la Poliţia Oraşului Petrila.

Sursă: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii