Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a interzis construirea hotelurilor de dimensiuni mari în Delta Dunării

ro

21 Nov, 2008 13:19 835 Marime text

Pentru a proteja tradiţiile locale din Delta Dunării, Guvernul României a interzis atât construirea hotelurilor de dimensiuni mari, a clădirilor cu o înălţime de peste zece metri, cât şi instalarea antenelor TV satelit viziblile în Rezervaţia Biosferei. De asemenea, în şedinţa de Guvern, care a avut loc acum două zile, Executivul nu a aprobat în regulamentul cadru de urbanism, autorizarea construcţiilor cu faţa din lemn şi aspect montan în Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării (RBDD).

În Regulamentul Dunării se stabilesc regulile de amplasare a construcţiilor şi amenajărilor aferente acestora, precum şi normele arhitectonice precise pentru RBDD. Conform documentului, pe teritoriul pe care se aplică regulamentul sunt admise locuirea sezonieră, cu variantele sale permanente, casele de vacanţă, cazarea turistică în locuinţele tradiţionale, cu suprafaţa construită la sol de maximum două sute de metri pătraţi, instituţii, servicii, dotări publice, amenajări piscicole, unităţi agricole, meşteşugăreşti, industriale, de prestări servicii şi de transport, circulaţii rutiere şi navale, cu dotările aferente, edificii de cult cu construcţii anexe.

În extravilanul localităţilor se autorizează numai lucrări de infrastructură şi anexe ale exploataţiilor agricole, piscicole sau zootehnice, iar structurile de agrement care nu includ serviciul de alimentaţie publică sunt admise, cu condiţia limitării impactului vizual şi sonor asupra vecinătăţilor, precum şi cu respectarea normelor privitoare la formă, materiale de construcţie şi finisaj din Regulament.

 

 

 

 
 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii