Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:54 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guru Bivolaru, tot mai aproape de extrădare

ro

25 May, 2016 22:44 1206 Marime text
Presa franceză anunță că magistraţii din Franţa se vor pronunța în 8 iunie dacă celebrul şi controversatul nostru guru Gregorian Bivolaru, arestat în februarie la Paris, va trebui să fie predat Bucureștiului, unde a fost condamnat în absență în 2013 la șase ani de închisoare pentru agresiune sexuală asupra unei minore.
 
Denunțând "manevre abjecte" și "calomnii flagrante" din partea Bucureștiului, Gregorian Bivolaru, 64 de ani, și-a reiterat astăzi, în fața camerei de instrucție a Curții de Apel din Paris refuzul de a fi transferat în țara sa de origine, relatează France Presse. Curtea a decis să-l mențină în detenție, în așteptarea deciziei sale ce poate fi atacată cu recurs.
 
Presa franceză amintește că Bivolaru, fondator al MISA (Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut), o organizație considerată o sectă de detractorii ei, a fost inculpat în 2004 în România pentru agresiune sexuală asupra minorei și trafic de minori.
 
”El a fugit și a fost arestat în Suedia în 2005. Dar Stockholmul a refuzat să-l extrădeze și i-a acordat statutul de refugiat politic. De la condamnarea sa în România, Bivolaru era căutat activ. Bucureștiul a emis un mandat de arestare european pe numele său și Europol l-a înscris în registrul de "most wanted", lista cu cei mai căutați infractori. El a fost arestat pe 26 februarie la Paris în posesia unor documente false, în timp ce vizita un târg de carte”, scriu jurnaliștii de la AFP.
 
MISA stârnește polemici și unii membri sau centre au făcut obiectul unor anchete ale poliției în Europa, mai ales pentru suspiciune de prostituție, respinsă de organizație, mai amintește AFP.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii