Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gunther Krichbaum crede că Ponta ar trebui să demisioneze

ro

18 Sep, 2015 21:40 1534 Marime text
Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European, şi Manfred Weber, preşedintele grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, au cerut vineri demisia premierului Victor Ponta, ca urmare a trimiterii acestuia în judecată pentru fapte grave de corupţie.
 
Lor li s-a adăugat și preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, a declarat, vineri, privind trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta, că, într-o democraţie, un oficial ar trebui să îşi dea demisia de îndată ce ajunge în atenţia procurorilor: "Într-un stat democratic, în care funcţionează statul de drept, este de la sine înţeles că un oficial trebuie să îşi prezinte demisia de îndată ce procurorii reţin asupra sa acuzaţii. Acest lucru nu ţine doar de cultura politică a unui stat. Este o formă de prevenire a degradării instituţiei pe care oficialul o reprezintă".
 
Krichbaum a amintit că preşedintele Germaniei Federale, Christian Wulff, a demisionat în 2012, în situaţia în care doar se confrunta cu perspectiva urmăririi penale pentru fapte de corupţie.
 
"Desigur, există întotdeauna prezumpţia de nevinovăţie, ca principiu fundamental. Dar să nu uităm că Wulff, de exemplu, a fost achitat, ulterior, însă un astfel de proces implică timp şi energie. Pentru binele propriei ţări, orice persoană care deţine o funcţie publică trebuie să fie în măsură să se concentreze în întregime asupra mandatului sau", a mai adăugat demnitarul german. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii