Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:57 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup infracţional organizat pentru fraudarea bugetului de stat. Opera prin portul Constanţa Sud Agigea

ro

09 Dec, 2015 15:47 980 Marime text
Astăzi, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime şi Brigazii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti  au efectuat un număr de 29 percheziţii  domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului  Ilfov.
 
Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în  săvârşirea  infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale comerciale falsificate.
 
În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015, un cetăţean român de origine iordaniană, a iniţiat un grup infracţional organizat în scopul creării unui mecanism de fraudare a bugetului de stat în domeniul mărfurilor importate din China, în sistem containerizat, prin portul Constanţa Sud Agigea.
 
S-a reţinut că importurile au fost realizate pentru mai multe societăţi comerciale de pe raza  municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov ocazie cu care au prezentat autorităţii vamale documente comerciale falsificate in vederea diminuării valorilor reale a bunurilor importate, urmată de înregistrarea în contabilitate a facturilor falsificate. Prin această modalitate, autorităţile vamale au fost induse în eroare prin diminuarea taxelor vamale, iar în evidenţele contabile ale firmelor implicate au fost înregistrate facturi fiscale cu valoare mai mica, în scopul diminuării taxelor datorate bugetului de stat.
 
În urma verificărilor s-a stabilit că mărfurile astfel importate au fost ulterior comercializate pe piaţa românească.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 de euro.
 
La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa au fost aduse, în vederea audierii,  un număr de patru  persoane.
 
 Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii