Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gripa a făcut a 19-a victimă. Ce ordin au primit spitalele

ro

19 Jan, 2019 15:15 1544 Marime text
O femeie de 45 de ani, din Ialomiţa, care mai avea şi alte boli, însă nu fusese vaccinată antigripal, a fost ucisă de virus, scrie digi24.ro. 

Astfel, numărul românilor morţi de gripă de la începutul sezonului rece se ridică la 19.

Astfel, numărul românilor morţi de gripă de la începutul sezonului rece se ridică la 19.

Ieri a fost o zi neagră, şapte oameni au pierit. Toţi erau nevaccinaţi.

Spitalele şi şcolile au primit ordin să aplice măsuri drastice ca să oprească răspândirea bolii. Situaţia este gravă, o recunoaşte chiar ministrul Sănătăţii, care spune că România este în pragul epidemiei de gripă.


„Situația este foarte gravă în acest moment, numărul cazurilor confirmate a depășit cazurile estimate. Da, situația este gravă în acest moment, am avut o discuție cu specialiștii și am trimis în teritoriu o circulară cu măsurile”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății.


Spitalele au primit dispoziţie să fie extrem de drastice. La Braşov, medicii de la Spitalul de Copii au redus programul de vizite de la patru la două ore.

„Dacă un pacient este internat cu mama, nu trebuie să vină tot restul familiei să îl viziteze şi în special copii minori, pentru că nu vrem să ne trezim în situaţia în care ne intră copii sănătoşi la vizită şi pleacă copii bolnavi”, a spus dr. Liviu Muntean,- director medical al Spitalului de Pediatrie Brașov.


De la începutul lui decembrie, 400 de copii au fost internaţi din cauza gripei doar în judeţul Braşov. În încercarea a limita răspândirea virsului, inspectorii de sănătate publică le-au transmis profesorilor să trimită acasă orice copil care dă semne de boală, dar verifică şi orice posibilă sursă de infecţie.

„Verificăm unităţile care aprovizionează unităţile şcolare şi preşcolare cu alimente”, a spus Lavinia Buvnariu - director DSP Braşov.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii